Anita Khld .
Never Ever Forever :)
Sunday, 15 September 2013 18:01 | 1 comments




Assalamualaikum :)
Anyoengg !
Apa lagi ? 
Erk ? 
Selamat petang 
Salam sejahteraaaaa :)


Tahniah Malaysia ! Terima Kasih banggakan kami :)

Act , tak tahu nak cerita apa . Ini pun main type jek . Haih . Nampak tajuk ? Never Ever Forever ? Sebenarnya apa maksud Never ever Forever ? hishh . Pada aku lah kan , kiranya macam setia . Tapi aku setia dekat siapa pulak ? waduh waduhh --'


Setia dalam persahabtan
     


    Okayh , kalau perkara macam ni , mana bole terputus . Kata sahabat . Sahabat is walau kita senang atau       susah , dia sentiasa ada dengan kita . Kan setia tu . Tak gitu . Sebab tuh dalam hidup ni , manusia sering         memerlukan . Tak kira lah dia tua dari kita , ataupun lagi muda dari kita . Janji dia sekepala . dia mampu       faham kita . sahabatlah yang bantu kita selepas Allah . Allah hantar dia kat kita , Allah nak uji kita                 sebenarnya semampu mana kita bole bertahan . Betul Tak ? Manusia memang kalanya tak perasan kan ?       samalah macam aku . Aku pun terkadang terlepas pandang . Padahal Allah dah hantar orang yang baik         baik dekat aku . Tapi aku tutup mata , buat buat tak nampak . Ya Rabb , Ampuni hambamu yang hina lagi     kerdil ini . 
    
      Haritu , masa tu dekat surau , lepas isyak . Sepatutnya aku kena pergi kelas because it was Prep time . Tapi aku tak tahu kenapa masa tuhh aku rasa macam semua orang pinggirkan aku . Aku tak tau . Then aku sandar dekat tiang pink dekat tempat form 2 selalu lepak .. Then , suddenly ade sorang akak ni datang duduk sebelah aku . entah aku rasa seolah - olah dia lah orang yang aku ada masa tu . Aku tak tahu kenapa . Dia tanya : " Anita , awak kenapa ? " Aku tak jawab tak silap , aku diam . Masa tu air mata dah bergenang dekat mata , tinggal  nak menitis . Memang masa tu takde siapa datang pujuk . Dia sorang jek . Ya Allah . Dia tanay lagi : " Anita , kalau ada problem share jek lha " . Aku ? Entah . aku cuma jawab : " entahlah kak , kite rasa macam kite nyh sorang . Kite perlukan seseorang yang faham kita . Tapi entah harini , macam takda . Okayh . masatu lah air mata menitis . Dia cakap lagi : " Dah jangan nangis . Memang sahabat susah nak cari , Sebab tu manusia saling memerlukan . Kadang kadang orang yang kita tak kenal , kita tak suka ,kita menjauhlah yang selalu faham kita . Me : " Emm . Itu jek yang aku jawab . entah kata kata tu tak ole diluahkan . macam mulut dah zip . entah lahh . And then , we end our conversation there , sebab budak lelaki bising dekat microphone . Huh . Aku pelu dia erat , erat sangat macam tanak lepaskan . Aku tenang dengan dia . Allahurabbi :') 



 Terima Kasih untuk semua :)




OLD
/td>